Dziś przychodzę jeszcze z przepisem :) na obiad dziś Rigattoni ze szpinakiem a na deser będą naleśniki jako że dziś Shrove tuesday :) ale przepis tylko na danie główne :)
Co potrzebujemy :
500 gram piersi z kurczaka
100-150 gram bekonu
350 gram świeżego szpinaku ( może być mrożony ale ja nie lubie)
czosnek, pieprz,
śmietana
200 gram makaronu Rigattoni
Przygotowanie w garnku zagotowac wodę z odrobiną soli i kilkoma kroplami oliwy z oliwek gdy zacznie wrzeć wrzucić makaron, w tym samym czasie rozgrzać patelnię bez tłuszczu i wrzucić na nią pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, bekon i podsmażać jak będą podsmażone wrzucamy powoli umyte liście szpinaku szpinak puści wodę więc podsmażać aż do odparowania wody dodać pieprz, czosnek augotowany makaron odcedzić i wrzucić na patelnię chwilkę podsmażyć dodać smietanę i obiad gotowy :)
Followers
Tuesday, 12 February 2013
25 comments:
Dziękuję Ci bardzo za komentarz :* Każdy komentarz jest bardzo dla mnie ważny i istotny, jednakże bądź świadoma/świadomy, że komentarze są moderowane i wszystkie komentarze bedące reklamą, obraźliwe, czy też nic nie wnoszące do tematu nie będą publikowane. Rozważ czy to co piszesz ma odniesienie do treści posta jak również, czy poprzez słowa użyte w komentarzu nikogo nie obrażasz ?
Dodam też, że do wszystkich zostawiających komentarze zaglądam regularnie więc nie musisz zostawiać wpisu typu zapraszam do mnie etc...
Raz jeszcze dziękuję za odwiedziny oraz za pozostawienie śladu po sobie...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Dopóki nie spróbowałam szpinaku kojarzył mi się z czymś paskudnym.
ReplyDeletePrzekonałam się do niego, gdy koleżanka zaserwował mi naleśniki ze szpinakowym nadzieniem :) Pycha :) Twoje jedzonko też wygląda smakowicie :)
DeleteZapraszam do wypróbowania przepisu obiad dokładnie w 20 minut gotowy :) a jaki pycha :)
Wygląda pysznie, uwielbiam szpinak :)
ReplyDeleteJa tez uwielbiam szpinak :) już niedługo planuje przepis na cannelloni ze szpinakiem :D
DeleteUwielbiam szpinak pod każdą postacią,najlepiej z dużą ilością czosnku;))
ReplyDeleteJa kocham czosnek ale M. nie do końca a zatem ja dodaje go średnio :(
Deletemmmmmmm apetyczne
ReplyDeleteoj tak szpinak w kazdej ilości....pychotka i do tego jeszcze bekon...mmmmnn:)
ReplyDeletebekon to bardziej dla M bo on go uwielbia ja tak średnio ;)
DeleteSzpinak lubię, ale jak jest tak doprawiony, ze nie do końca czuć jego smak :D np. czosnkiem itp :P a wyglada to u Ciebie smakowicie i ponieważ mój M szpinak lubi to zrobię obiadek wg Twego przepisu może na weekendzie jak dokupię co trzeba :)
ReplyDeleteZrób zrób bo to szybki obiad i zdrowy bo bez tłuszczu i soli :)
Deletemniam mniam mniam :D aż mi się jeść zachciało :(
ReplyDeleteSzpinak mogę jeść z chlebem :) sam z makaronem :) po prostu uwielbiam szpinak :)
ReplyDeleteA ja nie lubię szpinaku i zawsze się dziwię, że ludzie go lubią, a ja nie mogę przełknąć.
ReplyDeleteDzięki za info o konkursie, zgłoszę się na dniach a muszę przemyśleć odpowiedzi, bo jednak Lush kusi :D
Poza tym nie wiem czemu nie miałam Cię w obserwowanych ;O już naprawiłam to :)
Ale pyszności;) Wygląda bardzo apetycznie i na pewno wypróbuję przepis niebawem;)
ReplyDeletewygląda przepysznie... mniam!!
ReplyDeletePortiferolku, dziękuję, ale skoro są w Rossku to mam koleżankę, która mi je kupi i przywiezie jak na weekend będzie zjeżdżać.
ReplyDeleteChyba, że masz dostęp do jeszcze innych.
A szpinak uwielbiam!
niestety nie przepadam za szpinakiem ;(
ReplyDeleteMuszę przyznać, że wygląda smacznie choć jeszcze nigdy nie jadłam szpinaku;)
ReplyDeletepozdrawiam
To czas to zmienic bo szpinak jest super :)
Deletejak ja kocham szpinak! <3 już wiem, co będę jeść w Walentynki! <3
ReplyDeleteDaj znać jak smakowało :)
DeletePrzepyszne, na pewno wypróbuję :)
ReplyDeleteMMmmm....uwielbiam przepisy :D
ReplyDeleteWygląda ciekawie, ale ja dałabym inny makaron :)
ReplyDelete